Olasz gasztronómiai szótár (2023)

ISBN: 9789634093930

Olasz gasztronómiai szótár (2023)

ISBN: 9789634093930
4 990 Ft
Készlet: 1-10 darab
A szótárt ajánljuk a finom ételeket, édességeket és italokat elfogyasztani kívánó vendégek mellett a pincéreknek, pultosoknak is, akár büfében vagy presszóban, akár más vendéglátóhelyen dolgoznak.
Tovább olvasom

Termékjellemzők

ISBN
9789634093930
Szerző
Ágnes Bánhidi Agnesoni
Oldalszám
180
Kötés
Puhakötés
Kiadó
TINTA KÖNYVKIADÓ
Kiadási év
2023
Formátum
Könyv
Nyelv
Olasz
A szótár tartalmazza a cukrászsütemények, hidegkonyhai készítmények felsorolását, alapanyagait és elkészítésük módozatait, a olasz nyelvterület specialitásait, az étel- és itallap felosztását, a korszerű táplálkozás jellemzőit és összetevőit, a vendéglátóhelyek, kávéházak berendezését, az asztalfoglalás, a reklamáció kezelésének és a számla kiegyenlítésének, valamint rendezvények szervezésének módjait.Külön fejezet foglalkozik az álláskeresés, állásváltoztatás, pályázatok, pályaorientáció témakörével. Ahol ez indokolt (kérések, utasítások, típuskérdések és típusválaszok), a szótár a szavakon kívül kifejezéseket és alapmondatokat is megad.A könyv két részből áll. A szavak az olasz–magyar, illetve a magyar–olasz részben is tematikus csoportosításbantalálhatók.Szótárunkat haszonnal forgathatják a vendéglátó szakmát tanuló diákok ugyanúgy, mint a nap mint nap olasz nyelven beszélő vendégeket fogadó, illetve az olasz nyelvterületen állást vállalni szándékozó vendéglátóipari szakemberek.